Sommar inspirerade köttfärsbiffar med ugnsrostad nypotatis.
Kvällens middag, ört- och vitlökskryddade köttfärsbiffar med tzatziki, ugnsrostade nypotatisar och tomat- och löksallad.

Du behöver till köttfärsbiffarna:
300 gram nötmalet
300 gram nötmalet
1 msk skorpmjöl
0,5 dl vatten eller mjölk
3 msk fransk löksoppablanding
0,5 dl vatten eller mjölk
3 msk fransk löksoppablanding
1/2 gul lök
En knippe färsk fransk dragon
1 vitlöksklyta
En knippe färsk fransk dragon
1 vitlöksklyta
1 ägg
Salt, peppar
Blanda skorpmjöl och vatten/mjölk i en bunke och låt stå och svälla ca. 10 minuter. Under tiden hacka lök, vitlök och dragon. Blanda sedan i alla ingredienser i bunken tills du fått en jämn smet. Platta ut till biffar och stek.
Ugnsrostad nypotatis:
15 potatisar
Herbes de provance örtblandning
Olivolja
Ugnsrostad nypotatis:
15 potatisar
Herbes de provance örtblandning
Olivolja
Sätt ugnen på 225 grader
Koka potatisen i saltat vatten tills de nästan är klara. Lägg dem sedan på en plåt och ringla olivolja över och strö kryddblandingen över. Låt dem vara i ugnen i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.