Fikaväder

Idag blir det en fika på stan med mamma och Wincent, ett riktigt fika väder ute när det regnar om vartannat. Skickade just efter en kofta och ett linne från Gina Tricot. Nu är det bara ett par boots, ett par nya svarta jeans och ny hårfärg som behövs för att möta hösten.

Äntligen är den här!
2012-08-25 @ 09:07:04
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Wincents första smakportion

Imorse lagade jag päronmos och potatis/morotspuré till Wincent. Det mesta fryste jag in men lite sparade jag så att han skulle få smaka lite redan nu.
 
Potatis/morotspurén var väl inte så poppis, först spottade han ut det några gånger innan han svalde lite grann. Päronmoset spottade han också ut några gånger innan han sedan verkade tycka att det var gott och åt upp nästan allt på teskeden.
 
 
Sorry för dålig bildkvalitet.
2012-08-09 @ 11:58:14
Permalink Wincent Avtryck (0)

Ger mig in i ett politiskt inlägg

Nu känner jag att jag också vill dela med mig av mina tankar kring den så mycket omtalade skärgårdstrafiken på Åland.
 
Jag må bo på fasta Åland men det spelar ingen roll, det är ju mina skattepengar också? Eller hur?

Jag nyttjar skärgårdstrafiken till en viss del, jag åker till Föglö då och då och jag planerar vilken tur jag skall ta för att få ut så mycket som möjligt av mitt besök. Helst några dagar i förväg.

Jag tycker med rätt att färjturer ska dras in. I alla fall om man ser på dom där 45 € i året som skärgårdsborna betalar för att åka fram och tillbaka till fasta åland. Man har ingen rätt att klaga på att färjturerna dras in om man inte är villig att betala åtminstone 30 €/mån. Hur ska annars allt betalas? Det är ju skärgårdsborna som nyttjar trafiken mest. Jag har inget emot att betala 16 € varje gång jag åker. Men att endast betala för 3 gånger t/r per år? Hur tänker man när man tror att det går ihop.


Trist däremot att ta bort tvärgående linjen, den verkar behövas, men för att få ha den kvar måste väl alla dra sitt strå till stacken och betala lite mer. Dra in på personal? - Visst men då får ju de som är kvar jobba ännu mer vilket resulterar i mer övertid vilket blir dyrt det också.
 
This is just my opinion och visst jag är inte skärgårdsbo så jag har ju egentligen ingen talan i det här tycker vissa men, jag är ålänning så det har jag visst. BÖRJA PLANERA ERA RESOR, istället för att "äh färjan går om 10 minuter vi åker till stan en sväng"
2012-08-06 @ 12:03:53
Permalink Vardagligt Avtryck (0)