Valborg

Då var det Valborg. Har just intagit en mycket god middag bestående av kycklingsallad. Efterrätten bestod av färska jordgubbar och smält vitchoklad. Drack även en halv somersby cranberry, kändes konstigt att dricka en sån efter så lång tid. Inte särskilt speciellt. Har inte missat något.

Nu blir det att slappa på soffan resten av kvällen.

2012-04-30 @ 17:41:45
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Sötisen

2012-04-29 @ 18:38:41
Permalink Wincent Avtryck (0)

Rutiner

Nu har jag börjat med godnatt rutin åt Wincent. Byta blöja, lite massage och sedan på med pyjamas. Ska även introducera god natt saga eller vaggvisa sen senare, om någon vecka när han är lite större.

Har även funderat mycket över amningen idag. Känns inte riktigt som om jag vill, vet inte varför. Jag vill för hans skull, men för mig själv känns det inte bra. Ska försöka några dagar till, blir det inte bättre går jag över till att pumpa och ge det via flaska istället. Linus tog nattmatningen i natt men jag hade inte riktigt somnat och märkte att han hade värmt mjölken, fått Wincent att äta allting och somnat på 20 minuter.
För mig tar det ca. 1 timme att amma och få honom att somna igen. Och då har han inte ens tömt hela bröstet, så undrar om han tar bröstet rätt?
Det gör inte ont när han suger men ibland så känns det som om han inte fått i sig någonting.

Idag har även Wincents farmor och farfar varit här, och det var mycket trevligt. Men lille prinsen sov mest (som vanligt.)
2012-04-28 @ 20:25:24
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Balkongen

Idag har jag och mamma planterat lite blommor på balkongen. Nu fattas bara lavendel, kryddörter och jordgubbar, sen har jag planterat allt som skall vara där.

2012-04-27 @ 14:25:11
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Baddags

Nu är Wincent nybadad

2012-04-26 @ 18:52:35
Permalink Wincent Avtryck (0)

Solskensdag

Idag har det varit underbart väder! Så idag har vi haft besök av mamma och Nelson och Linus farmor och farfar.

När dom sedan hade farit så var vi ut på promenad med Wincent. När vi väl kom hem så fick han fortsätta sova i vagnen på balkongen och vi tog en efterlängtad balkongfika.

Nu ska jag kika på Top model när det börjar och sen ska vi väl gå och lägga oss. Imorgon är första dagen jag ska vara hemma helt själv med Wincent när Linus ska på jobb. Men han kommer hem vid halv två för då ska vi åka till bb och ta bort mina stygn. Och sen direkt efter det så ska vi på vårt första BVC besök.


image description

image description
2012-04-24 @ 20:01:22
Permalink Vardagligt Avtryck (1)

Mysdag

Idag har varit en riktig mysdag. Imorse fick jag lite egen tid då Linus var hemma med Wincent så att jag kunde åka nertill stan och köpa en ny amningsbh eftersom dom andra blivit för små när brösten har växt explosionsartat.

Före middagen var vi även på en liten promenad, jag, Linus och Wincent. Inte så långt men bara för att komma ut lite. Och nu ikväll har vi badat Wincent här hemma första gången.

Nu har han ätit från båda brösten och borde vara mätt. Så nu väntar vi på att han ska somna så vi också kan få sova. Får se hur denna natt blir, igår natt sov han 6 timmar i sträck!

2012-04-23 @ 21:34:06
Permalink Wincent Avtryck (0)

Bilder från kejsarsnittet













2012-04-22 @ 14:04:58
Permalink Graviditet Avtryck (0)

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, och allt har gått bra hittills.

Här kommer lite bilder från dagen:


Nerbäddad i babyskyddet


Trött efter amningen


Fotosession


Klädd för natten
2012-04-21 @ 20:23:05
Permalink Wincent Avtryck (0)

En bra dag

Idag har varit en riktigt bra dag. Wincent har börjat amma bra och mjölken har börjat rinna till, det rann ur mungipan på honom när han åtgärd tidigare ikväll, och inte nog med det, han har även bajsat sitt första vanliga bajs idag (inte beck alltså)

Vi har haft besök av Jennie och Pernilla och deras småttingar och av mamma och Linus pappas moster Nunni. Och sen har vi fått reda på att vi kan få åka hem imorgon om vi känner att allt går bra med amning och allt annat. Så nu håller vi tummarna för att natten går bra så vi får åka hem imorgon!

 

2012-04-20 @ 19:54:12
Permalink Wincent Avtryck (0)

Nybadad

Nu är Wincent nybadad och nyammad så nu sover han så sött.

Jag fick bada honom fast dom brukar ha papporna och göra det men Linus var på jobb och personalen tycker jag är så pigg och alert för att just ha gjort kejsarsnitt. Jag struttar runt här lite hela tiden och mår hur bra som helst.

Nu har vi även mätit honom och han är 49 cm lång. Så hans födelsevikt var 3245 gram och längden ja 49 cm. Nu vägde han 2900 gram.

 

2012-04-20 @ 09:27:29
Permalink Wincent Avtryck (0)

Wincent 1 dag gammal

Nu har jag börjat gå igen efter operationen. Var inte särskilt jobbigt.

Och nu är Wincent 1 dag gammal och just nu ligger han och sover så sött. Inatt blev det två blöjbyten och tre timmars amning. Linus är helt underbar som har bytt blöja och klätt på honom och gått runt i rummet med honom när inte jag fått stiga ur sängen.

 

2012-04-18 @ 11:52:11
Permalink Wincent Avtryck (0)

Nu är han här!

Har just fått lite smärtstillande så att jag ska kunna vila en stund tillsammans med vårt fina mirakel, som just nu också tagit sig en powernap. Han är ett litet vaket matvrak haha, så måste passa på att sova en stund jag med.

Skriver mer när det finns lite mer ork i kroppen
Och här är en bild på Wincent Johan Erik Falk:

 

2012-04-17 @ 16:53:50
Permalink Wincent Avtryck (0)

På BB

Nu ligger vi här i vårt rum på BB, har just tagit en CTGkurva och nu ska vi väl antagligen försöka sova.

Tror dock inte att det kommer gå så bra, men vi får se. Imorrn ca klockan åtta är det dags! Nu är det pirrigt och jättespännande, längtar!

2012-04-16 @ 21:33:52
Permalink Graviditet Avtryck (2)

Grillväder

Idag blev det lite småplockande här hemma innan vi gick ut på en fotopromenad. Jag drack te medan Linus fotade.

Senare på eftermiddagen åkte vi till stugan och grillade korv med bröd när det ändå har varit så underbart väder.
Nu är Linus ute igen och fotar och jag ska kika lite på NCIS innan det är dags för sängen.

Imorgon blir det ett besök på BB inför kejsarsnittet när dom ska förbereda mig. Sen ska jag antagligen även sova där imorgon så sista natten här hemma nu på ett tag. Det börjar bli pirrigt nu, i övermorgon får vi äntligen träffa honom!

Här är lite bilder från dagen:






2012-04-15 @ 19:29:57
Permalink Vardagligt Avtryck (1)

Ultraljudet

Vi hade tid 13.30, fick komma in 14.30 (jag höll på att explodera av dåligt tålamod precis innan vi fick komma in)
Han ligger fortfarande i sätesbjudning så på fredag ska vi på OP-samtal. Och nästa veckas tisdag eller torsdag blir det kejsarsnitt. Datumet bestäms på fredag. Så ännu en vecka måste vi vänta innan vi får se vår lilla krabat.
2012-04-11 @ 18:18:07
Permalink Graviditet Avtryck (0)

Magen vecka 39/40 (38+6)

Här kommer en bild (kanske den sista) på magen. Nu är det bara 7 dagar kvar till bf.

Men på eftermiddagen idag är det ultraljud som gäller för att se om han har vänt sig.

2012-04-11 @ 08:58:06
Permalink Graviditet Avtryck (0)

En middag för två

Kvällens middag bestod av ugnslax och ris och efterrätten av hallon- och passionsfruktcheesecake.




Nu blir det tvtittande med Linus tills det är dags att sova. Och imorgon får vi reda på om det blir kejsarsnitt och i så fall när.
2012-04-10 @ 19:00:16
Permalink Jenni kockar Avtryck (0)

Det närmar sig..

Nu är det inte länge kvar! Förhoppningsvis bara 3 dagar.

Påskhelgenär över och allt har varit bra. Ryggont och osmidigheten börjar kännas nu. Imorgon ska vi byta däck på bilen och sen ska vi bara ägna oss åt varann, kan ju vara sista natten tillsammans bara Linus och jag.

Längtar efter lilla Wincent så fruktansvärt nu. Men snart ligger han i min famn.
2012-04-09 @ 19:38:02
Permalink Graviditet Avtryck (0)

Sunny day

Sitter hos Mam och ska snart fara och städa och tvätta bilen.

Senare blir det bara hemmamys med älsklingen.

2012-04-08 @ 12:37:39
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Förberedelser

Nu har jag förberett för Wincents hemkomst. BB-väskan är nästan klart packad, bara dom där sista minuten grejerna kvar. Jag har bäddat vagnen och packat skötväskan. Och nu känns det som allt är klart för honom att komma hem hit.


image description

Tidigare idag var jag på stan med älsklingen och kikade runt lite. Sedan träffade vi Jennie, Niklas, Max och lilla Malva. Tog en fika med dom när Linus hade åkt för att fixa på Fiestan.

Efter att ha varit på stan så gick jag till mamma där vi har käkat middag. Och nu sitter jag här och har just bäddat rent i vår säng och nu ska jag mysa ner mig i soffan med Linus älskling och honungsmelon. Hade ju sån otur att jag har haft craving efter gurka och skulle åka till S-market och köpa det, och så är dom slut! Så då fick det bli melon istället.
2012-04-07 @ 20:14:19
Permalink Graviditet Avtryck (0)

Nya skor

Äntligen har jag haft råd att unna mig dessa underbart söta All stars, älskar färgen. Dessa kommer pryda mina fossingar många dagar den här våren/sommaren

2012-04-04 @ 11:37:08
Permalink Vardagligt Avtryck (0)

Tisdag

Nu känner jag hur halsbrännan kommer krypande... Monica sa idag att det är inte så konstigt eftersom han ligger med huvudet precis vid mina revben.

Med största trolighet kommer han alltså inte vända på sig, men man vet ju aldrig om han gör det. Men nu förbereder vi oss för att det blir kejsarsnitt.

Imorgon ska jag köpa amningsbharna som jag lagt undan på kappahl. På torsdag ska jag och Linus köpa de sista grejerna som behövs, bl.a blöjhink, badbalja, blöjor och lite annat smått. Blir inget Norrtälje på lördag eftersom vi blev rekommenderade att stanna hemma just in case.

Var även och lunchade och fikade med Johanna som jag jobbade med tidigare på Havtorn. Riktigt trevligt var det.

2012-04-03 @ 19:57:40
Permalink Graviditet Avtryck (0)

Kokosbollar

Slängde ihop en sats med kokosbollar nu för en stund sen bara för att jag kände för det.

Nu har vi kaffebröd ifall far min kikar förbi ikväll.

 

2012-04-02 @ 18:10:46
Permalink Bakning Avtryck (0)