Kryddig kycklinggryta

Idag var jag sugen på att improvisera när jag skulle laga mat. Plockade lite från hyllorna på Kantarellen och resultatet blev en kryddig kycklinggryta med en touch av Indien. Tomatpuré, kaffir limeblad, kryddnejlikor, kanel, paprika och lök var det bl.a. i.
 
 
Du behöver:
500 gram ben- och skinnfri kycklingfilé
1 röd paprika
1/2 gul lök
4 kryddnejlikor
4 kaffir limeblad
1/2 tsk sambal oelek
3 kryddpeppar korn
1/2 cm kanelstång
2,5 dl vatten
2,5 dl grädde
2 msk soja
3 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
En knippe koriander
Salt och peppar efter smak
 
Tärna kycklingen i mindre bitar och bryn i en het panna eller gryta. Under tiden hacka paprika och lök fint.
Tillsätt löken och paprikan och fräsa med kycklingen tills allt har fått min färg och löken blivit glansig.

Tillsätt sedan tomatpuré och blanda om innan du tillsätter vatten och alla kryddor (utom koriandern). Låt puttra en stund innan du tillsätter grädden. Låt den sedan puttra ca. 15-20 minuter. Hacka koriandern och koka riset. När du häller i riset, lägg i den hackade korandern i grytan och smaka av. Servera till riset. 

Den här grytan går det säkert utmärkt att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingen mot quorn.
2012-06-25 @ 18:43:00
Permalink Matlagning Avtryck (0)


Lämna ditt avtryck här:

Vad heter du?
Brukar du kommentera ofta?

Mejl: (publiceras ej)

Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?