Apelsinkladdkaka med kokostosca
Slängde ihop en kladdkaka med apelsinsmak och kokostosca idag. Jättegott!
Apelsinsmaken ger en lite roligare touch på en tråkig kladdkaka. Och kokostoscan är som pricken över i:et.
Recept:
Kladdkakan:
50 gram smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
rivet skal av en apelsin
1 skvätt kaffe
Kokostoscan:
25 gram smör
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl socker
Recept:
Kladdkakan:
50 gram smör
1/2 dl matolja
2 ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
rivet skal av en apelsin
1 skvätt kaffe
Kokostoscan:
25 gram smör
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl socker
Ugn 175 grader
Smält smöret och tillsätt oljan, vispa ägg och socker. Rör i kaffe, smör och apelsinskal och blanda.
Blanda torra ingredienser och rör ner i smeten.
Smält smöret och tillsätt oljan, vispa ägg och socker. Rör i kaffe, smör och apelsinskal och blanda.
Blanda torra ingredienser och rör ner i smeten.
Blanda alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt koka 5 min.
Grädda i ugnen i 30 min
Efter ca 17 minuter lägg på toscan.